Wednesday, July 18, 2012

Live Music in Saigon: Daisuke Tanabe + Bottlesmoker


COME TO DADDY 3

Live Electronic music


TONIGHT @ Yoko Bar - 22A Nguyen Thi Dieu, D. 3, HCM
Entrance: 100.000Đ

TOMORROW NIGHT @ Vasco's - 74/7D Hai Ba Trung, D.1, HCM
Entrance: 150.000Đ


Live performances by:

Daisuke Tanabe (JP / live electro)
Bottlesmoker (ID / live electro)
Jase - The Beats Saigon (AU / live electro)
Paki (IT / live video)


Vui lòng đọc tiếng việt bên dưới:

Come to Daddy returns with a 2-punch combo this July, with gigs at Yoko (July 18) and Vasco's (July 19).

Ever featuring unique, unabashedly experimental, forward-thinking artists exploring electronic music and media performance in fresh yet familiar ways, Come to Daddy 3's international line up includes Daisuke Tanabe (JP), Bottlesmoker (ID), Paki (IT) and DJ Jase of The Beats Saigon.

------------------------------------------------

Ninja Tune veteran Daisuke Tanabe headlines this edition with his distinct brand of electronic wizardry and avant-engineering, that have had tastemakers like Gilles Peterson and Pete Adarkwah turn their heads. Inspired by ambient, jazz, folk, reggae, and the entire canon of electronic music, Daisuke Tanabe assembles superbly subtle compositions made up of distinctively miniscule layers of sound. This member of Tony Nwachukwu's CD-R community knows that notes and melodies are just the guidelines for the feelings that lie beneath.Bottlsmoker's fiery live performances combine spastic dance moves, madcap virtuosity and undeniable pop sensibility with un-pop instrumentation--consisting of toys, circuit-bent gadgetry and custom-built equipment. Their analog electronic alchemy hints of Mum, Manitoba, Tunng, The Album Leaf and Isan. This Indonesian pair are also adamant copyleft advocates--you can download all of their record online for FREE. Come to Daddy 3 will witness the performance of new songs that Bottlesmoker will premiere exclusively in Saigon.DJ Jase has been producing and pioneering bottom-heavy beats since 2007 with his crew, The Beats Saigon. Flexing funk, hip hop and dubstep chops to vintage Vietnamese Rock drops, his eclectic and innovative stylings have seen him share the stage with the likes of Daedalus, Major Lazer, Gaslamp Killer.

Co-founder of Rome's LPM, one of the largest electronic artist platforms in Europe, VJ Paki has been at the forefront of the latest trends and innovations in media performance and electronic art. He joined the FLxERr Team in 2006, collaborated with The !S.A.D.!, and worked on the experimental project Sound Barrier in 2007. Paki will be collaborating with the above artists to create live visuals that demonstrate both narrative and experimental approaches. Mixing videos in real time, he illustrates continual tensions between perceptive experience and performative act.

--------------------------------------------------------------------------------

Come to Daddy đã trở lại trong tháng này với hai đêm diễn liên tiếp tại Yoko ngày 18/7 và Vasco ngày 19/7.

Come to Daddy luôn đem đến các nghệ sĩ tiên phong với những thử nghiệm táo bạo trong dòng nhạc điện tử và nghệ thuật thị giác độc đáo. Các nghệ sĩ quốc tế tham gia Come to Daddy 3 lần này gồm Daisuke Tanabe (Nhật Bản), Bottlesmoker (Indonesia), Paki (Italy) và DJ Jase của The Beats Saigon.

Nghệ sĩ âm thanh kỳ cựu đến từ xứ sở của những Ninja, Daisuke Tanabe là tiêu điểm của chương trình tháng này với dấu ấn bậc thầy trong âm nhạc điện tử và kỹ thuật đầy sáng tạo. Những màn trình diễn của Daisuke đã khiến các lão làng trong dòng nhạc này như Gilles Peterson và Pete Adarkwah phải chú ý. Âm nhạc của Daisuke lấy cảm hứng từ Ambient, Jazz, Folk, Reggae và tất nhiên là thế giới nhạc điện tử, với những sáng tác kết hợp điêu luyện nhiều tầng lớp âm thanh tinh tế. Là một thành viên trong cộng đồng CD-R của Tony Nwachukwu, với Daisuke, âm thanh và giai điệu chỉ là những công cụ cho cảm xúc.

Các màn trình diễn đầy lửa của Bottlsmoker là sự kết hợp của nhạc Dance, kỹ thuật điêu luyện và chất liệu Pop với những nhạc cụ không hề Pop như đồ chơi và các thiết bị điện tử đã được “độ” lại. Âm thanh của họ gợi nhắc đến Mum, Manitoba, Tunng, The Album Leaf và Isan. Bộ đôi Indonesia cũng là những người ủng hộ phong trào Copyleft - bạn có thể tải nhạc của họ MIỄN PHÍ trên mạng. Tham gia Come to Daddy 3, Bottlesmoker sẽ lần đầu tiên trình làng các sáng tác mới của họ trong năm 2012.

DJ Jase đã hoạt động từ năm 2007 với ban nhạc của anh là The Beats Saigon. Với âm hưởng Flex funk, Hip hop, Dubstep, và thậm chí là hơi hướng Rock lấy cảm hứng từ nhạc Việt Nam truyền thống. DJ Jase và ban nhạc đã biểu diễn trên cùng sân khấu với các ban nhạc tương tự như Daedalus, Major Lazer và Gaslamp Killer.

Là đồng sáng lập của LPM đến từ Italy, một trong những sân chơi lớn nhất của các nghệ sĩ nhạc điện tử châu Âu, VJ Paki đã đi đầu trong các xu hướng mới nhất cũng như những sáng tạo trong nghệ thuật trình diễn đa phương tiện và âm nhạc điện tử. Paki gia nhập FLxERr Team trong năm 2006, hợp tác với The !S.A.D!!, và tham gia dự án thử nghiệm Sound Barrier năm 2007. Paki sẽ biểu diễn cũng với các nghệ sĩ trên bằng các màn trình diễn hình ảnh đặc sắc theo phong cách kể chuyện và thử nghiệm. Kết hợp hình ảnh video với thời gian thực, Paki sẽ minh họa cho tương tác không ngừng nghỉ giữa trải nghiệm nhận thức và một màn trình diễn nghệ thuật.


Links:

http://soundcloud.com/daisuketanabe/

http://soundcloud.com/bottlesmoker/

http://soundcloud.com/jase-nguyen/

http://https.flxer.net/paki/


Brought to you by iLL - the institute of Lower Learning and The Beats Saigon.


No comments: